Tekući VPN pregled

Započnimo s našim tekućim pregledom s malo povijesti tvrtke. LiquidVPN osnovao je 2013. Dave Cox, mrežni inženjer s više od 15 godina iskustva radeći u nekim od najnaprednijih privatnih podatkovnih centara u Sjedinjenim Državama. Oni nisu jedan od najstarijih ili najvećih VPN pružatelja u prostoru. Zapravo su naveli da im cilj nije količina, već kvaliteta kada je riječ o proširenju njihove VPN mrežne infrastrukture. Oni odbijaju kompromise kada je u pitanju privatnost njihovih korisnika i njihova sigurnost. Stoga je LiquidVPN uspostavio osnovni skup zahtjeva za privatnost, neutralnost mreže, politiku upotrebe, hardver, redundanciju, promet, peering i propusnost koji podatkovni centri moraju ispunjavati prije nego što razmotre dodavanje poslužitelja na njih. Slijedom toga, oni su prilično mala VPN usluga s malom jezgrom serverskih klastera smještenih na strateškim mjestima širom svijeta.


Tekući VPN pregled

LiquidVPN tim ponosan je na korisničku službu izjavljujući kako se većina upita rješava u roku od 30 minuta, osim ako, kako kažu, “prijepodnevni sati”, to bi moglo potrajati nekoliko sati. LiquidVPN je tehnički inovativan jer podržava više topologija tunela VPN, uključujući „Modulirajuće IP-ove“, koje ćemo kasnije ispitati. Konačno, LiquidVPN je usluga naprijed za razmišljanje. To je dokazano njihovim eksperimentima s algoritmima za enkripciju koji nisu na Nacionalnom institutu za standarde i tehnologiju (NIST) poput Camellia-256-CBC za OpenVPN protokol na nekoliko njegovih lokacija.

Cijene i posebne ponude

Struktura cijena za tekući VPN razlikuje se od većine VPN-a po tome što cijene svoju uslugu na broju istodobnih veza na njihovu mrežu. Svoju ponudu nazivaju: SideKick koja omogućava dvije istodobne veze; Cestovni ratnik koji dopušta četiri, i Ultimate koji omogućava osam. Kao i većina pružatelja VPN-a, oni nude popust na sve svoje planove ako se pretplatite na dulji rok. LiquidVPN nudi sve njihove planove u dva razdoblja: mjesec dana i jedne godine.

Tekuće VPN cijene

Kao što možete vidjeti gore, LiquidVPN plasira svoj SideKick plan za 7,00 USD mjesečno i 57,00 USD po računu, što znači da možete uštedjeti 27,00 USD ili oko 32% kupnje za godinu dana usluge. Iako plan Ultimate-a može potencijalno uštedjeti više od 50% mjesečne cijene, samo će malo korisničkih korisnika zapravo trebati toliko istovremenih veza. Stoga je “slatko mjesto” za uslugu LiquidVPN plan cestovnog ratnika. Ako se prijavite za ovaj paket godine, uštedjet ćete 51,00 USD ili oko 42,5% mjesečne cijene. Uživajte u neograničenom VPN-u s četiri istodobne veze s pravedne 5,75 dolara mjesečno.

Usluga LiquidVPN omogućit će vam neograničen pristup na oko 44 poslužitelja u 9 različitih zemalja. Imat ćete pristup nekim od najsnažnijih algoritama za šifriranje kako biste zaštitili i zaštitili sav svoj internetski promet. Također ćete moći birati između četiri vrste IP tunelskih veza za određivanje razine anonimnosti tijekom surfanja Internetom. Uz to, imat ćete pristup njihovoj privatnoj šifriranoj usluzi LiquidDNS koja bilježi nulu. Korištenje usluge LiquidDNS omogućit će vam pristup njihovoj beta značajci koja će vam omogućiti uživanje u mnogim raznim uslugama parenja u SAD-u i Velikoj Britaniji s bilo kojeg od njihovih VPN lokacija.

LiquidVPN prihvaća mnogo različitih načina plaćanja, uključujući Bitcoin, kreditne kartice i PayPal. Kreditne kartice koje prihvaćaju uključuju Visa, Mastercard, Discover American Express, JCB, EnRoute, Diners Club, Visa Debit i Visa Electron. Plaćanje je u američkim dolarima. Plaćanje putem Bitcoina omogućit će vam veću anonimnost.

Probno razdoblje bez rizika

Iako LiquidVPN ne nudi besplatno probno razdoblje za nijednu uslugu, oni imaju 7-dnevno jamstvo povrata novca. Ovo će vam omogućiti vrijeme da pregledate uslugu i provjerite je li ona prava za vas. Ako iz bilo kojeg razloga niste zadovoljni njihovom uslugom, rado će vam vratiti pretplatu u prvih sedam dana usluge. Da biste dobili povrat, najprije morate otkazati uslugu, a zatim poslati kartu na odjel za naplatu. Povrat sredstava bit će dodijeljen u roku od sedam dana od plaćanja za usluge ako niste iskoristili nerazumni iznos resursa prije nego što zatražite povrat. Ovaj posljednji dio, “nerazumna količina resursa”, iz njihovog ToS-a, mogao bi biti jasniji.

Posjetite LiquidVPN

Značajke usluge LiquidVPN

Usluga LiquidVPN uključuje pristup 44 poslužitelja u 16 gradova koji su raspoređeni u 9 različitih zemalja s pristupom preko 2000 javnih IP adresa. Oni koji se pretplate na njihovu VPN uslugu također će moći koristiti njihov LiquidDNS. LiquidDNS je šifrirana, tekuća evidencija Smart DNS usluge LiquidVPN. To je privatna usluga DNS-a koja je u 100% vlasništvu i kojom upravlja LiquidVPN i koja je dostupna isključivo pretplatnicima LiquidVPN. To će vam omogućiti da izvršavate šifrirane upite za pretraživanje bez zapisa. Na taj ćete se način zaštititi od neželjenog marketinga, vladine cenzure web lokacija poput Twittera i YouTubea i zlonamjernog krađe identiteta.

Korištenje njihovih LiquidDNS poslužitelja za sve vaše internetske surfanje ne samo da će povećati vašu privatnost, već će vam omogućiti i pristup njihovoj novoj beta usluzi koja će vam omogućiti gledanje strujnih medija iz SAD-a i Velike Britanije s bilo kojeg mjesta na kojem se nalaze VPN poslužitelji bez potrebe za povežite se s poslužiteljem u nekoj od tih zemalja.

Još jedna značajka koju usluga LiquidVPN nudi je mogućnost odabira vrste IP veze koja se koristi u VPN vezi tunela. Izbori koje možete donijeti su sljedeći:

 • Dijeljeni IP – opća topologija koju koristi većina VPN-a
  • To je zadana vrijednost za sve VPN protokole: OpenVPN, SSTP, L2TP, PPTP
  • Veze čuva vatrozid mrežnog prevođenja adresa (NAT)
  • Preporučuje se za uređaje koji nemaju vatrozid poput pametnih telefona i tableta ili nemaju pristup putem Wi-Fi žarišnih mjesta poput vašeg lokalnog restorana
  • Pruža određeni stupanj anonimnosti jer se IP adrese dijele s drugim korisnicima LiquidVPN-a
 • Javna IP – pruža jednu dinamički dodijeljenu javnu IP adresu po korisničkoj sesiji
  • Adrese se nakon upotrebe vraćaju u bazen da bi se mogle dodijeliti drugim korisnicima
  • Preporučuje se za svakodnevno web surfanje, preuzimanje P2P, igranje, VOIP i ostale opće aktivnosti.
  • Manje privatnosti jer se promet može pratiti natrag u IP i samo vi ste na njemu
  • Necenzurirani pristup otvorenom Internetu sa svim priključcima, ali sa otvorenim priključkom 25
 • Modulacija IP-a – Javni IP modulira sa svakim novim zahtjevom za pristup internetskoj usluzi … tj. Učitajte sliku, promijenite stranicu web stranice, kliknite vezu ili itd..
  • Koristi zajedničke IP adrese
  • Povezivanje je 20-40% sporije od ostalih VPN veza zbog dodatnih nadzemnih troškova
  • Pruža najveću anonimnost jer je praktički nemoguće za svakoga
  • Neće raditi sa svim web lokacijama koje možda želite posjetiti
 • Namjenski IP – Javna IP adresa dodjeljuje se vama samo i nikad se ne mijenja
  • Za otvaranje i zatvaranje portova zahtijeva dodatno postavljanje s vaše strane
  • Ne pruža anonimnost, jer se promet može pratiti izravno na javnoj IP adresi kojoj samo vi imate pristup
  • Koristite samo ako vam je potrebna IP adresa koja se ne mijenja

Posljednja značajka LiquidVPN usluge je izvrsna sigurnost koju pruža njezino šifriranje. Usluga podržava OpenVPN (UDP / TCP), SSTP, L2TP / IPsec i PPTP protokole. PPTP protokol koji koristi 128-bitni MPPE ima najmanju enkripciju i smatra se korisnim samo kad je brzina vaš cilj, a ne sigurnost ili ako nijedan drugi protokol nije dostupan za vaš uređaj. LiquidVPN koristi AES enkripciju za svoj SSTP koji je uglavnom za Windows i može probiti kroz većinu firewall-a. Njihov L2TP / IPsec protokol koristi AES 256-bitnu enkripciju i dobar je za mobilne uređaje koji imaju ugrađenu podršku. Konačno, njihova implementacija OpenVPN šifriranja koristi CBC 256-bitni AES s 4096-bitnim RSA ključem i Camellia-256-CBC ako su dostupni. To znači da ćete moći pronaći VPN vezu koja odgovara vašim sigurnosnim potrebama.

Posjetite LiquidVPN

Tečna VPN mreža i lokacije poslužitelja

LiquidVPN mreža uključuje pristup do 44 poslužitelja u 16 gradova koji su raspoređeni u 9 različitih zemalja s pristupom preko 2000 javnih IP adresa.

ZemljeGradoviProtokoli Politika logovanja
916OpenVPN TCP / UDP, SSTP, L2TP / IPsec, PPTPNema zapisnika

Popis zemalja i gradova u kojima LiquidVPN ima VPN servere kratak je i uključuje sljedeće:

 • Kanada – Toronto, ON
 • Njemačka – Frankfurt
 • Nizozemska – Alblasserdam; Amsterdam; Rotterdam
 • Romani – Bukurešt
 • Singapur – Singapur
 • Švedska – Stockholm
 • Švicarska – Zurich
 • Ujedinjeno Kraljevstvo – Manchester
 • Ujedinjene države – Chicago, IL; Kansas City, MO; Los Angelas, Kalifornija; Manassas, VA; Miami, FL; Piscataway, NJ

Iako LiquidVPN možda nema broj poslužitelja koje rade neki davatelji VPN-a, oni to pokušavaju nadoknaditi u kvaliteti i strateškom smještaju poslužitelja u svoju mrežu. Svaki poslužitelj u njihovoj mreži ima namjenski 1Gbps priključak koji će vam pružiti jednu od najbržih mogućih veza s Internetom. Sve lokacije u njihovoj mreži imaju poslužitelje koji podržavaju zajedničko IP adresiranje. Imaju poslužitelje na svim mjestima koja podržavaju sve VPN protokole: OpenVPN, SSTP, L2TP / IPsec i PPTP. Trenutno imaju klijentski softver za Windows i Mac OS X. Također imaju i beta verziju za Android. U svojoj bazi znanja nalaze se vodiči koji pomažu pretplatnicima da ručno instaliraju svoju uslugu koristeći sve podržane protokole na Windows, Mac OS, Linux, iOS, Android, DD-WRT usmjerivačima i drugim uređajima. Uz ove osnovne zahtjeve, mreža LiquidVPN nudi poslužitelje koji su DDoS zaštićeni do 20 Gbps, poslužitelje optimizirane za P2P, te poslužitelje s portovima od 10 Gbps koji su strateški postavljeni za poboljšanje njihovih mrežnih performansi.

Posjetite LiquidVPN

Privatnost i sigurnost

Iako je LiquidVPN sa sjedištem u SAD-u, oni su strogi Nema zapisnika politika privatnosti. Ne bilježe nikakve podatke o upotrebi svojih VPN korisnika. Oni čuvaju samo podatke potrebne za rad svoje usluge. Svojim riječima:

LiquidVPN bi odlučio dobrovoljno isključiti neku ili cijelu svoju mrežu i preseliti se u drugu nadležnost ili se potpuno zatvoriti prije nego što dopusti kršenje vaše privatnosti. Javno ćemo objaviti zahtjeve za informacije koje se tiču ​​naših korisnika i mreže LiquidVPN. Osiguravamo tjedni Warning Canary jamčeći da su svi zahtjevi za primljene informacije javno dostupni.

LiquidVPN ne održava nijedan zapisnik sesije. Web stranice koje posjetite i vrsta podataka koje šaljete / primate je vaša tvrtka. Ne pratimo ovu vrstu prometa. Podaci o sesiji nikada se ne pohranjuju i ne bilježe, vaši internetski podaci i privatnost korištenja najvažnija su naša briga.

Njihova politika privatnosti, kao i transparentan način na koji obrađuju zahtjev za informacijama javno objavljujući ih i poduzimaju bilo kakve radnje, dokaz su njihove posvećenosti vašoj privatnosti. Također prihvaćaju plaćanja putem Bitcoina kako bi vam još više zaštitili privatnost i anonimnost dok koristite njihovu uslugu.

LiquidVPN je također osigurao sigurnost vašeg internetskog prometa i navika pregledavanja. Oni nude podršku za sljedeće VPN protokole, uključujući OpenVPN (TCP / UDP), SSTP, L2TP / IPsec i PPTP. Ovo vam može pomoći da šifrirate sav svoj mrežni promet i osigurate ga od znatiželjnih očiju. LiquidVPN klijenti koriste OpenVPN protokol sa CBC 256-bitnim AES sa 4096-bitnim RSA ključem ili Camellia-256-CBC šifri koji će vam pružiti najbolju zaštitu šifriranja dostupnu u industriji..

OpenVPN je najsigurniji od VPN protokola. Riječ je o vrlo svestranom protokolu koji sada ima podršku za većinu vrsta uređaja. L2TP / IPsec izvrstan je izbor za mobilne uređaje poput iOS-a, jer ga većina izvorno podržava i olakšava konfiguriranje, iako može biti malo sporije od nekih drugih protokola. Njihova L2TP / IPsec implementacija koristi AES-256 bit. Oni također nude podršku za SSTP koji je uglavnom za Windows i omogućuje vam razmjenu većine firewall-a. Uključujući podršku za PPTP protokol koji ima široku podršku platforme, lako se postavlja i brzo, zbog šifriranja niske razine, omogućava im da podržavaju još više uređaja. To je popularan izbor za strujanje medija gdje sigurnost nije vaša najveća briga.

Pružanje podrške za četiri različite topologije tunela OpenVPN omogućava vam da osigurate svoj internetski promet i sami odlučite koliko želite biti anonimni dok surfate Internetom. Korištenje modulacije IP-ova može vaše internetske navike učiniti gotovo neizdrživim. LiquidVPN ima vodiče pomoću kojih će se instalirati na različite uređaje koristeći sve protokole koje podržavaju. Oni čak pružaju vodiče za konfiguriranje svoje usluge s DD-WRT usmjerivačima. Oni čak imaju vodič za korištenje njihove usluge s PFSense softverom.

Posjetite LiquidVPN

Hands-on testiranje

Dovršavamo našu provjeru LiquidVPN s nekoliko ruku za testiranje softvera njihovog klijenta kako bismo vidjeli koliko je lako postavljati i koristiti, kao i testirati njegove cjelokupne performanse. Za početak bih htio reći da je LiquidVPN dobro pokazao svoj test brzine. LiquidVPN ima prilagođeni klijentski softver i za Windows i Mac te upravo izdanu beta aplikaciju za Android uređaje. Oni pružaju detaljne vodiče za konfiguriranje svoje usluge s različitim protokolima na drugim vrstama uređaja kao što su iOS, Android i drugi mobilni uređaji. Oni također imaju vodiče za korištenje njihove usluge s Linux i DD-WRT usmjerivačima.

Povezivanje sa sustavom Windows

LiquidVPN ima prilagođenog klijenta za Windows koji će vam omogućiti povezivanje s bilo kojim poslužiteljem u njihovoj mreži koristeći OpenVPN protokol. Možete preuzeti klijenta s njihove web stranice. Kad instalirate klijent, vidjet ćete nekoliko zaslona za postavljanje. Prvi će vam omogućiti da stvorite ikonu radne površine za LiquidVPN i pokrenete klijenta nakon što je instalacija dovršena. Drugi će instalirati OpenVPN TAP pogonitelj za Windows.

Tekući VPN izbor

Ako ste odabrali pokretanje klijenta nakon što se instalacija dovrši, vidjet ćete snimku zaslona sličnu prvoj na slici iznad. Ovo je glavni zaslon za povezivanje za klijenta. Desno od crvenog gumba za povezivanje nalazi se gumb s ikonom lokacije Android GPS na njemu. Klikom na ovaj gumb prikazat će se sličica gornjoj gornjoj slici. Ovo je zaslon za odabir poslužitelja koji omogućava odabir poslužitelja na koji se želite povezati. Ovaj je zaslon podijeljen na dva područja. Prvo područje ovog zaslona omogućuje vam odabir kriterija za odabir vašeg servera koji uključuje sljedeće:

 • Regija – Omogućuje vam da vidite sve poslužitelje u određenoj regiji
  • Opcije uključuju: Sve, Europska unija, Sjeverna Amerika, Azija, Istočna Europa
 • Protokol – Omogućuje vam odabir protokola koji se koristi za vašu vezu
  • Opcije uključuju: OpenVPN, L2TP / IPsec, SSTP, PPTP
 • topologija – Omogućuje vam odabir vrste IP veze koji vam omogućuje kontrolu stupnja vaše anonimnosti
  • Opcije uključuju Dijeljeno, Javno, Mouliranje, Namjenski
 • Omiljene – Omogućuje vam prikazivanje samo spremljenih omiljenih poslužitelja

Drugi dio zaslona za odabir poslužitelja prikazuje poslužitelje koji odgovaraju odabranim kriterijima. Klikom na strelice kruga s desne strane pinga prikazat će se najnovije kašnjenje (ping) za odabrane sever u milisekundama. Klikom na crvenu zvijezdu preko određenog poslužitelja odabrat ćete ga kao favorita. Treća snimka zaslona prikazuje favorite koje smo odabrali. Klikom na američki poslužitelj Florida, koji se zove Leesin, odabire se.

Tekući VPN priključak

Rezultat je snimka zaslona poput gornjeg lijevog prikaza na gornjoj slici. Kao što možete vidjeti na ovom snimku zaslona, ​​odabrani poslužitelj Florida, US [Leesin] pojavljuje se na gumbu za vezu ispod riječi connect. Klikom na ovaj gumb pokreće se postupak povezivanja koji rezultira tako da se gornja srednja snimka zaslona promijeni crvenim gumbom za povezivanje u žutim. Ako se prvi put povezujete na uslugu, otvorit će se prozor u koji ćete unijeti i spremiti svoje korisničko ime i lozinku. To će morati biti dovršeno prije nego što započne postupak povezivanja. Snimak zaslona s desne strane prikazuje dovršenu vezu. Sada kada smo ispitali kako odabrati i povezati se s poslužiteljem pomoću klijentskog softvera, pogledajmo dijelove zaslona za povezivanje. Ispitujući ove dijelove na dovršenom zaslonu veze iznad, vidimo sljedeće komponente:

 • Gumb za isključivanje – Klikom na ovo isključit ćemo nas od odabranog poslužitelja
 • Ikona odabira poslužitelja – Ponovno će se pojaviti kada se prekinemo s odabranog poslužitelja
 • Grafički prikaz prenesenih podataka – Prikazuje brzinu prijenosa i preuzimanja (Mbps) veze i bar grafikon tijekom sesije
 • Trenutni status – Isključeno ili povezano
 • Omogući / onemogući gumb za zaključavanje tekućine – Windows inačica tekućeg zaključavanja koristi API platforme za filtriranje sustava Windows kako bi napravila pravila da u potpunosti odstrani vaš uređaj s interneta, a zatim otvara rupu za povezivanje s poslužiteljima LiquidVPN i stvaranje šifriranog tunela između dviju lokacija. To omogućuje vrhunsku sklopku za uklanjanje jer je svaki pokušaj (malware, curenje WebRTC-a, curenje DNS-a itd.) Da se zaobiđe šifrirani tunel jednostavno pao, osim ako mu niste dali dozvolu zaobići vatrozid kroz izbornik postavki..
 • Informacija
  • Trenutna IP adresa – IP adresa koju je dodijelio poslužitelj na koji ste trenutno povezani
  • Mjerač vremena za trenutnu sesiju – vrijeme u sekundi od početka sesije
  • U trenutnoj vezi koriste se trenutna topologija i enkripcija – dijeli, OpenVPN-256 bit

Posjetite LiquidVPN

Klikom na prekid veze u trećem snimku zaslona vratit ćete se na isključenu snimku zaslona koja je zasjala gore lijevo. Odavde možete odabrati drugi poslužitelj klikom na ikonu za odabir poslužitelja kao što smo prethodno pokazali. Inače, možete kliknuti na zupčanik u gornjem lijevom izborniku i odabrati postavke. Ovdje će se prikazati izbornik postavki koji će vam omogućiti promjenu načina rada VPN-a. Ima tri jezička (s lijeva na desno): općenito, napredno i tekuće zaključavanje. Kartica općih postavki ima dva odjeljka; provjeru autentičnosti i mogućnosti. Ako ovdje unesete korisničko ime i lozinku, to će ga spremiti za buduće promjene na poslužitelju. Opcije na kartici općih postavki uključuju sljedeće:

 • Automatski se povežite kada veza padne
 • Automatsko povezivanje kada je pokrenut LiquidVPN
 • Pokrenite LiquidVPN pri pokretanju sustava
 • Nakon povezivanja smanjite ladicu na minimum
 • Provjerite ažuriranja programa prilikom pokretanja
 • Onemogući IPv6

LiquidVPN Client Settings

Druga kartica u izborniku postavki je napredna kartica (prikazana slika na sredini). Napredna kartica ima dva odjeljka. Prvi od njih je odjeljak openVPN koji uključuje sljedeće dvije mogućnosti:

 • OpenVPN protokol – Dopušta vam promjenu protokola iz UDP-a u TCP
  • UDP – User Datagram Protocol je zadani i najbrži protokol
   • Provjera pogreške u paritetu nije obvezna.
   • Ne jamči da će svi paketi biti dostavljeni ili narudžba u koju stignu.
  • TCP – protokol kontrole prometa (sporiji od TCP protokola)
   • Jamči da će podaci biti dostavljeni i da će biti primljeni u redoslijedu koji su poslani.
   • TCP je koristan u nekim slučajevima kada želite oponašati HTTPS promet.
 • Luka – Omogućuje odabir različitih priključaka za vaš promet
  • Opcije priključaka: Automatski (odabrano za vas), 53, 118, 123, 443, 921, 1194, 9201
   • Promjena portova može vam pomoći ako imate problema s vezom
   • Ako odaberete TCP protokol i priključak 443, moći ćete simulirati HTTPS promet

Drugi odjeljak na naprednoj kartici omogućuje vam ručno postavljanje poslužitelja domena (DNS). Ostavite ovo automatski ako namjeravate koristiti uslugu LiquidDNS koju nudi LiquidVPN. To biste trebali promijeniti samo ako shvatite što radite jer vam to može spriječiti pristup internetu ako unesete pogrešnu vrijednost.

Zadnja gornja slika omogućuje vam određivanje prometa koji smije teći kada je omogućeno tekuće zaključavanje. Njihov je potvrdni okvir za omogućavanje prometa u lokalnoj mreži (LAN) i mjesto za ručno dodavanje ili uklanjanje IP adresa koje se mogu pokrenuti dok je omogućeno tekuće zaključavanje.

Posjetite LiquidVPN

Povežite se s Mac klijentom

Baš kao i Windows prilagođeni softver, LiquidVPN klijent za Mac može se preuzeti s njihove web stranice. Njihov mac klijent ima slične značajke kao Windows. Preuzimanje i instalacija lako je. Zamišljeno je da radi na Mac OS X 10.7 i novijim. Omogućuju im jednostavno preuzimanje i instaliranje Mac klijenta jednim klikom. Ima istu značajku tekućine za zaključavanje VPN-a koja koristi opće prihvaćena PF pravila ugrađena u OS X iznad Liona. Ima mnoge iste značajke kao i njihov Windows klijent. Osim svog prilagođenog VPN klijenta, LiquidVPN ima i vodiče za ručnu konfiguraciju Mac OS X za Tunnelblick, PPTP i L2TP.

Povežite se s iPhonea ili iPada

LiquidVPN nema aplikaciju za iOS, ali podržavaju sve uređaje (iPhone, iPad, iPod Touch). iOS izvorno podržava L2TP / IPsec na VPN-ovima. LiquidVPN ima vodiče za konfiguriranje iOS uređaja pomoću PPTP, L2TP / IPsec i OpenVPN protokola uz njihovu uslugu. Ispod je općeniti vodič koji ilustrira kako postaviti L2TP / IPsec za LiquidVPN.

Pojednostavljeno ručno postavljanje za iOS L2TP / IPsec:

 1. Kliknite na “postavke“I zatim kliknite”Općenito„.
 2. Pomaknite se prema dolje i odaberite “VPN
 3. Dodirnite “Dodajte VPN konfiguraciju
 4. Odaberi L2TP
  1. Unesite a opis poput tekućeVPN veze
  2. U odjeljku “server“Polje upišite adresu poslužitelja LiquidVPN poslužitelja. Adresa poslužitelja možete pronaći ako se prijavite na klijentsko područje njihove web stranice.
  3. Unesite svoje Korisničko ime i lozinka za VPN bilješku: ovo je drugačije od prijave za vašu web lokaciju i dostavljeno vam je od strane osoblja LiquidVPN u vašoj e-pošti za prijavu na dobrodošlicu..
  4. Možete dobiti Tajna vrijednost za ulazak u ovo polje prijavljivanjem na područje klijenta.
  5. Budi siguran “Pošalji sav promet”Je omogućeno.
  6. Dodirnite “Uštedjeti”.
 5. Uključite VPNNA“Za testiranje veze

Posjetite LiquidVPN

Spojite Android uređaj

LiquidVPN ima beta aplikaciju za Android uređaje koja je tek nedavno objavljena. Ova aplikacija Android korisnicima pruža istu jednostavnost korištenja kao Windows klijent. Ispod je ilustracija s nekoliko zaslona iz Android aplikacije. Prvi zaslon prikazuje provjeru autentičnosti gdje unosite svoje korisničko ime, lozinku (primljena u vašoj e-mail dobrodošlici), kliknite upamti me i pritisnite sljedeći. Ovo štedi vaše vjerodajnice za lakše buduće promjene poslužitelja. Zaslon za odabir prikazan je na druga dva snimka zaslona. Slično kao kod Windows klijenta, za vezu možete odabrati regiju, topologiju i protokol. Uočite različite poslužitelje za dva protokola TCP i UPD na donjim snimkama zaslona. Možete pogledati i najnovije vrijednosti pinga kako biste lakše odredili najbrži poslužitelj na koji se možete povezati.

Aplikacija tekućina VPN za Android

Iako je aplikacija LiquidVPN još uvijek u beta verziji, izgleda slično kao i ostali njihovi klijenti te će vam olakšati korištenje njihove usluge za povezivanje, isključivanje i promjenu poslužitelja na njihovoj mreži. Ako ste upoznati s njihovim Windows klijentom, lako ćete moći prepoznati i koristiti njihovu Android aplikaciju.

Posjetite LiquidVPN

Ispitivanje brzine tekućine VPN

Tekući VPN dobro se pokazao u našem testu brzine. Brzina njihovog poslužitelja u Miamiju, FL bila je izvrsna. Trebali biste biti zadovoljni brzinom njihove mreže za većinu aplikacija na temelju našeg testiranja. Ovaj test je izveden pomoću LiquidVPN Windows klijenta koristeći zadani OpenVPN (UDP) protokol koji koristi AES 256-bitnu CBC šifru za šifriranje vašeg internetskog prometa.

Ispitivanje brzine tekućine VPN

Kao što vidite, postojala je 12,9% razlika u brzini između veze izravno na naš ISP i veze na poslužitelj u Miamiju, FL. Kao što se očekivalo, njihov je gubitak u brzini veze, ali isplati se zbog dodatne sigurnosti koju pruža ova razina enkripcije. Sa brzinom od nešto više od 48 Mbps, trebali biste biti zadovoljni izvedbom LiquidVPN usluge za sve vaše internetske potrebe.

Pregled tekućine VPN: Zaključak

Iako se LiquidVPN u prostoru privatnosti nalazi samo kratko vrijeme, oko dvije godine, izgradio je dobru reputaciju usluge koju nude obraćajući pažnju svojim kupcima. Njihova mreža nije jedna od najvećih, ali ono što im nedostaje u količini, oni nadomještaju u kvaliteti. Svi njihovi poslužitelji imaju najmanje 1 Gbps portove, a neki imaju 10Gbps, na nekim od svojih poslužitelja imaju 20Gbps DDoS zaštitu, a većina njihovih poslužitelja optimizirana je za P2P promet. Imaju 44 poslužitelja u 16 gradova koji su raspoređeni u 9 različitih zemalja s pristupom preko 2000 javnih IP adresa. Njihova politika bez dnevnika, transparentan način na koji obrađuju zahtjev za informacijama i njihova podrška za plaćanja putem kripto-valute Bitcoin pokazuju da oni privatnost svojih članova shvataju ozbiljno.

LiquidVPN podržava OpenVPN (TCP / UDP), L2TP / IPsec, SSTP i PPTP protokole što njihovu uslugu čini kompatibilnom s mobilnim uređajima, pa čak i nekim usmjerivačima. Imaju prilagođeni softver za klijente za Windows i Mac OS X i beta aplikaciju za Android uređaje. Postoje postupni vodiči za instalaciju koji pomažu korisnicima da konfiguriraju svoju uslugu s različitim protokolima na Windows, Mac OS, Linux, iOS, Android, DD-WRT usmjerivačima i drugim uređajima.

Ono što mi se najviše svidjelo u usluzi:

 • Prilagođeni softver za Windows i Mac
 • Nova beta aplikacija za Android
 • Pravila bez zapisivanja
 • Modulacija IP topologije kako bi vas učinila anonimnijima
 • Još anonimni načini plaćanja poput Bitcoina
 • Eksperimentiranje s ne-NIST enkripcijom pomoću Camellia-256-CBC na nekoliko poslužitelja

Ideje za poboljšanje usluge:

 • Aplikacija za iOS uređaje
 • Jasnije jamstvo kod prekomjerne uporabe
 • Bolja navigacija web stranicama

Možete koristiti uslugu LiquidVPN za svakodnevno surfanje, internetsko bankarstvo, uživanje u omiljenim streaming medijima, održavanje prometa pri korištenju javnih Wi-Fi mreža ili prevladavanje cenzure od strane lokalne uprave. Trebao bi biti prikladan za sve vaše internetske potrebe. Potražite njihovu uslugu za testnu vožnju i uvjerite se sami. Oni nude 7-dnevno jamstvo povrata novca. Ovo će vam omogućiti vrijeme da pregledate njihovu uslugu i provjerite odgovara li vašim potrebama. Ako uživate u njihovoj VPN, možete se pretplatiti na neograničen pristup s četiri veze već od samo 5,75 USD mjesečno.

Posjetite LiquidVPN

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map